Menu
terug naar overzicht Nieuws

Kevin Houben schrijft compositie voor "Margot"

De Belgische componist Kevin Houben gaat een speciaal, op maat gemaakt muziekstuk schrijven voor "Margot".

19 februari 2022

Brass Band Nuenen heeft niemand minder dan de Belgische componist Kevin Houben bereid gevonden een speciale compositie te schrijven voor "Margot". Kevin Houben gaat in dit stuk het verhaal van Margot en Vincent, met alle emoties die daarbij horen, vertalen naar een muziekstuk dat geheel past in de voorstelling. Kevin Houben is geen onbekende voor de brassband, aangezien het orkest al meerdere composities van hem gespeeld heeft. Maar dit keer maakt hij op verzoek van de brassband dus een speciale compositie voor "Margot".

Kevin Houben werd geboren in 1977 in Peer, België. Houben verwierf al op jonge leeftijd een passie voor muziek en studeerde piano en trompet. Hij behaalde een master en pedagogisch diploma trompet (bij Leon Pétré); een eerste prijs notenleer; een eerste prijs kamermuziekpedagogiek (bij Leo Ouderits), een master hafabra (met grote onderscheiding) en een master orkestdirectie (bij Edmond Saveniers) aan het Lemmensinstituut in Leuven, België. Daarnaast studeerde hij compositie bij Jan Van der Roost en Luc Van Hove en behaalde hij een eerste prijs in harmonie en polyfonie bij Jan Hadermann.

Sinds het einde van zijn studies is Houben's muziek een favoriet geworden in het repertoire van verschillende orkesten in Europa, Amerika, Australië en Japan. Hij was de winnaar van de Sabam-prijs en publieksprijs op het 2de Concours International de composition pour orchestre de Comines-Warneton in 2003. Hij won de eerste prijs op het Europese EBBA concours in 2006 en de derde prijs en de publieksprijs tijdens de editie van 2009. 

Sinds de editie 2015 van het Belgische festival Tomorrowland werkt Houben als orkestrator samen met het Nationaal Orkest van België, waarbij hij bijvoorbeeld de speciaal voor het festival door Hans Zimmer gecomponeerde 'Hymne' herwerkt. Hij schreef ook de orkestraties voor 'This was Tomorrowland', een film over Tomorrowland, uitgevoerd door het Nationaal Orkest van België in het Sportpaleis (Antwerpen) in november 2015.

Meer informatie over Kevin Houben treft u op de website kevinhouben.be